Сряда, 09 Авг 2023
    
Крими

След снощната катастрофа: Не е вземана кръвна проба за алкохол и наркотици на шофьора

  08.05.2023 12:46  
След снощната катастрофа: Не е вземана кръвна проба за алкохол и наркотици на шофьора

Шофьорът, причинил тежката катастрофа на бул. "Сливница" в София, е задържан, съобщава МВР.

"На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни", това заяви инсп. Михайлов от СДВР. По негови думи не е правена кръвна проба. 

На въпрос, когато има разминавания между полевите тестове и свидетелските показания, не би ли следвало да се направи кръвна проба, той заяви: „Ами, не! При положение, че тестовете са отрицателни, не е необходимо”. И добави: „Разследващите трябва да преценят има ли нужда от кръвна проба”.

Отпадна и първоначалната версия, че до фаталния инцидент се е стигнало след гонка с полицията. Не е установено с каква скорост е шофирал. Няма данни да е имало опит да бъде спрян. 

"Хронологията е такава - автомобилът се е движел от улица  „Мелник“ към улица "Русе". Най-вероятно пешеходците са били заедно", коментира той. Не е установена самоличността на загиналото момиче. 

Водачът е задържан след извършените тестове. "Млад водач е, отскоро има книжка. Няма информация откога", допълни инспекторът. Няма информация дали автомобилът е бил на 18-годишния шофьор.

Трагичният инцидент е станал 15 минути след полунощ в района на кръстовището на бул. „К. Величков“ и ул. „Русе“.

По първоначални данни, от ул. „Мелник“ към булеварда се движела кола, със софийска регистрация. Шофьорът помита пресичащите от ляво на дясно двама души, които загиват - жена и мъж, на 23 години. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб вдясно, по посока на движението. 

По случая е започнато разследване. Предстои изясняване на всички обстоятелства.    


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Демерджиев за взрива срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица
  10.05.2023 11:49      

Има информация за взрива срещу главния прокурор, но тя е оперативна. Голяма част от нея се обрабо