Петък, 04 Авг 2023
    
Бургас

Финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“ ще получат 44 пенсионерски клубове

  05.05.2023 11:56  
Финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“ ще получат 44 пенсионерски клубове

Общо 44 заявления на пенсионерски клубове са одобрени за финансиране по общинската програма „Активни пенсионери“, насочена към обогатяване на културния и спортния живот, както и на самодейни изяви на възрастните хора в Бургас. От тях 41 пенсионерски клуба са кандидатствали за финансиране на участия в национални фестивали и концерти, за осигуряване на средства за музиканти, хореографи и корепититори, доокомплектоване на народни носии и костюми, както и за закупуване на музикални инструменти.

Три са клубовете, които са посочили, че искат средства за заплащане разходите за проекти, които са насочени към развиване на културна дейност и за заплащане на разходи, свързани с провеждане на образователни курсове и спортни занимания с инструктор.

„Благодарение на тази програма художествената самодейност в клубовете се развива с чувствителни темпове, а това значително обогатява социалния и културен живот на възрастните хора в нашия град“, сподели кметът Димитър Николов, по чиято идея се реализира програмата.

Целта на „Активни пенсионери“ е да стимулира възрастните хора за повече физическа активност и за участие в художествено-творчески дейности, затова програмата ще продължи да осигурява средства и възможности за културна дейност на пенсионерските клубове и през следващата година.


Анкета

Мнения

Мнения
 ГЕРБ започва от днес преговори и с другите партии в НС
  03.05.2023 11:28      

От днес ГЕРБ започва преговори и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидеръ