Сряда, 02 Авг 2023
    
Мнения

ГЕРБ започва от днес преговори и с другите партии в НС

  03.05.2023 11:28  
 ГЕРБ започва от днес преговори и с другите партии в НС

От днес ГЕРБ започва преговори и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Коалиции няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка – правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС”, каза Борисов.

Преговорите с ПП-ДБ все пак не са приключили стана ясно още от думите му.

Борисов коментира, че от ГЕРБ имат сериозни резерви по управленската програма на ПП-ДБ.

„Тя е силно преоразмерена, цели сектори не само генерират повече дефицит, а много дефицит”, каза Борисов.

Той допълни, че в такова НС не могат да бъдат избрани комисии, защото няма ясно мнозинство. „Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството”, коментира още той. 

„Всички виждат зловещото състояние на държавата. Без редовно правителство държавата още юни ще изпадне в колапс”, каза Борисов.

„Доколкото разбирам тях не ги смущава да разговарят с партии магнити или партии от хартиената коалиция. Ако ГЕРБ го прави, това е  лошо, ако те го правят – е добро. Налагат двоен аршин”, каза лидерът на ГЕРБ. Той коментира още, че е нечувано със 69 депутати да правиш правителство. Още по-нечувано е с 64.

„Те взривяват единствената добра за държавата ситуация, с цел отиване на местни избори”, смята лидерът на ГЕРБ.

„Ако отидем на кабинет на личности, той трябва да е максимум за 6 месеца. Да приеме бюджет, план за възстановяване, правните закони, каквото може да ес направи по Шенген”, каза Борисов.

Томислав Дончев пък коментира бюджета. „Средствата в резерва теоретично са 10 млрд., но това не е съвсем така. Като се махнат някакви си разходи, ще се окаже, че националният бюджет дължи поне 1 млрд., ако не и 2 млрд.”, каза Дончев.


Анкета

Мнения

Мнения
 ГЕРБ започва от днес преговори и с другите партии в НС
  03.05.2023 11:28      

От днес ГЕРБ започва преговори и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидеръ