Четвъртък, 03 Авг 2023
    
Крими

Ученикът, убил свои съученици в сръбско училище, е бил жертва на насилие

  04.05.2023 08:05  
Ученикът, убил свои съученици в сръбско училище, е бил жертва на насилие

Ученикът, убил свои съученици и охранител в сръбско училище, е бил жертва на насилие.

В раницата на непълнолетния убиец полицията е открила четири коктейла „Молотов” и два пистолета. Те са собственост на баща му, който имал разрешително. 13-годишният ги взел от семейния сейф.

„По непотвърдена засега информация той е ходил с баща си на стрелбища и се е учил да стреля. Какво да кажа... Редно ли е едно 13-годишно дете да се занимава с такива неща?”, пита министърът на вътрешните работи Братислав Гашич.

„Извадил е пистолета от раницата и стрелял по охраната. След това го е насочил към невинните ученици, които са седели на столовете си. Стрелял е и отнел живота на две деца. После е тръгнал към кабинета по история, влязъл е и стрелял по учителката и останалите ученици. Излязъл е от класната стая, отишъл е в двора на училището и се е обадил на полицията. След това беше арестуван”, обясни началникът на полицията в Белград Веселин Милич.

„Първото, което си помислих, беше, че някой хвърля пиратки в коридора на училището и няма от какво да се притеснявам. След това обаче видях как охраната пада на пода. Не мислех, че са го застреляли. Слязох долу, тичах и казах на учителка, че горе се стреля. Всички заедно се скрихме и чакахме. Чуваха се изстрели”, разказа ученичка.

Припомняме, че президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че 13-годишното момче, което откри огън и уби девет души в белградско училище, ще бъде настанен в психиатрична клиника. 

Ученикът, убил деветима при стрелба в сръбско училище, ще бъде настанен в психиатрия

„Ще бъде настанен в специално отделение на психиатрична клиника. Баща му, като притежател на оръжието, което очевидно е съхранявано неправилно, въпреки че е имал всички разрешителни, е арестуван. Майката също е задържана“, отбеляза Вучич.

От 5 май в Сърбия е обявен 3-дневен траур.


Анкета

Мнения

Мнения
 ГЕРБ започва от днес преговори и с другите партии в НС
  03.05.2023 11:28      

От днес ГЕРБ започва преговори и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. Това обяви лидеръ