Вторник, 25 Юли 2023
    
Камено

Вижте как Камено ще празнува на Гергьовден

  25.04.2023 13:30  
Вижте как Камено ще празнува на Гергьовден

Камено се претворява в истински фестивален град за Гергьовденските празници

Тони Димитрова, DEJA VU, звездни шеф готвачи, кулинарен фест, шедьоври от захар, велотур, концерт спектакъл и фермерски базар очакват гостите на 5 и 6 май на площада пред Общината.

На 5 и 6 май площадът пред сградата на Община Камено ще се преобрази в истински фестивален град с изобилие от музикални, кулинарни развлечения, игри, впечатляващи шедьоври от захар и още много изненади.

На 5 май в центъра на града ще бъде открит мащабен фермерски базар с участието на местни производители. Ярка фолклорна програма с ТА „Здравец“, ФК „Кайлии“ и най-добрите млади танцьори на школите в цялата община ще съпътстват откриването на двудневния форум.

От 19.00 часа на откритата сцена с нови тематични декори, ще излязат любимката на България Тони Димитрова и тримата тенори от „DEJA VU“.

Много изненади очакват жители и гости още сутринта на 6 май, Гергьовден. Празникът на града ще започне 9.30 часа с традиционния велотур. В него ще се включват близо 70 деца в три възрастови групи. Веднага след това в 10.00 часа кметът Жельо Вардунски ще даде официален старт на тържествата, предшествани от водосвет за здраве.

И тази година жители и гости на Камено ще се насладят на уникални ястия с Фестивала на домашната гозба. А специални гости ще бъдат реалити звезди и шеф-готвачи. Творецът в захарното изкуство - Златина Луис, с множество престижни награди от Великобритания, Валентина Вълкова – Захарчето, победителка в „Хелс Китчън“ и Махмуд ал Байруми от „Мастършеф“ ще готвят на живо. Шедьоврите ще бъдат подложени на сериозна конкуренция от местните майстори на домашни вкусотии, които също ще представят в шатрите на площада своите кулинарни умения.

Специална роля ще изиграят и малките и млади гости на празника. Те ще могат да се включат в атрактивен уъркшоп, заедно с шеф-готвачите.

Пазителите на автентичните обичаи от СНЦ Каменовски традиции ще разгорят въглищата в самия център на града, където ще покажат майсторлъка на чевермето и ще приготвят цяло агне за всички гости. Няма да липсва и Гергьовския курбан за здраве.

Пиршества обаче ще има не само за очите и тялото, а и за душата. В 11.00 часа на откритата сцена ще започне концерт-спектакълът „Гергьовден е!“ на режисьора Пламен Каров, със специалното участие на ученици от СУ „Христо Ботев“ и ТА „Здравец“.

Фермерският базар ще остане отворен през двата празнични дни за всеки желаещ да се докосне до качествените продукти на местните производители.

 

А точно в 12.00 часа ще започне раздаването на празничния курбан.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор: Надявам се от Спортното да излязат още много олимпийски шампиони
  23.04.2023 10:34      

Голяма чест за мен е да съм директор точно на 50-годишния юбилей на училището