Петък, 21 Юли 2023
    
Бургас

Преизбраха Иван Костадинов за регионален лидер на КТ „Подкрепа“

  21.04.2023 13:34  
Преизбраха Иван Костадинов за регионален лидер на КТ „Подкрепа“

Дона МИТЕВА

Единадесетата отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз към КТ „Подкрепа“ в Бургас преизбра за свой председател Иван Костадинов, Огнян Маринов за зам.-председател и Антония Тодорова за регионален секретар.

„Благодаря на делегатите за доверието, което отново гласуваха на мен и на целия екип. За мен доверие означава отговорност. Никой до сега не е върнат, когато е дошъл с питане или проблем. Винаги сме се стараели да бъдем полезни, да помагаме. Така ще бъде и в следващите четири години“, коментира Костадинов, малко след избора. Попитан за това, какво счита за най-голям успех на регионалната синдикална организация през приключващия период той каза: „Като успех отчитам създаването на множеството нови секции, което приемам като доверие лично към мен, а и към целия екип и към КТ „Подкрепа“. Хората, които са чули за нашата работа  и за това, че помагаме, дойдоха и ни гласуваха доверие“.

По време на конференцията бе направен отчет на изпълнителния съвет, както и на регионалната контролна комисия.

Гости на конференцията бяха президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа“, Кирил Бинев, председател на НФ „Култура“ към синдиката. В Бургас бе и Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители.

Сред гостите на конференцията бяха Пенка Кирилова, началник на ДРСЗ и Павлин Васков – Областна инспекция по труда.

В поздрава си към бургазлии лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов каза: „Радва ме, че бургаския регионален съюз е един от най-добре развиващите се. Важно е да запазим себе си в тези несигурни времена“. Като своя лична цел, а и цел на синдиката той сподели: „Нека мотивираме хората да бъдат заедно, защото ни чакат още много предизвикателства. Не знаем кой ни управлява и кой ще ни управлява утре“.