Сряда, 19 Юли 2023
    
Мнения Спорт

Огнян Томов, президент на ВК „Нефтохимик 2010“: Победи колективният дух, момчетата не се предадоха и в най-тежките моменти след двете загуби в Бургас

  19.04.2023 14:39  
Огнян Томов, президент на ВК „Нефтохимик 2010“: Победи колективният дух, момчетата не се предадоха и в най-тежките моменти след двете загуби в Бургас

Интервю на Георги РУСИНОВ

 

-Честита победа, г-н Томов! „Нефтохимик“ отново е на финал! Как се чувствате Вие и отборът след тази драматична победа срещу ЦСКА с 3:2 в петия мач и общо 3:2 в сериите?

-Когато си спечелил винаги се чувстваш добре и можеш да си доволен от това, което си свършил. Серията беше тежка. ЦСКА също игра много добре. Те имат един много силен състав. При нас победи колективния дух и момчетата не се предадоха и в най-тежките моменти след двете загуби в Бургас. След това спечелиха двата мача в София. И в петия мач беше много трудно. Изоставахме с 2:0 на гейма. И спечелихме третия гейм, а след това и мача. Сега започваме да се готвим за финала срещу „Хебър“.

-След тези големи успехи в мачовете срещу ЦСКА, време ли е вече „Нефтохимик“ отново да стане шампион?

-Какво да ви кажа? Време ли е на един отбор, който в последните седем години играе финал нормално е искаме да спечелим. Насреща ще имаме един много опитен отбор, много класен и с много-много по-голям финансов потенциал от нас. Иначе ние играем всеки мач за победа.

-В началото на първенството имаше критици, които отписваха „Нефтохимик“ от борбата за титлата този сезон. Даваха му класиране назад в таблицата. Какво ще им кажете сега?

-Не ни брояха за живи. Даваха ни 7-мо – 8-мо място велики капацитети на бургаския волейбол. От Бургаско всъщност, не от Бургас, а от едно градче наблизо. Какво да им кажа? Който иска да не ни брои, който иска бере ядове след това. Резултатите са налице. Когато, който и да е критик дойде и направи това, което правим ние, с нашия бюджет, ще му стисна ръката. Без значение кой е. Защото с много пари е много лесно.

-Какво ще кажете на момчетата след трудната, но сладка победа? Публиката също беше невероятна.

-Аз съм си ги поздравил вече. Те много добре знаят за какво става въпрос. Аз съм им казал, че независимо съм зад тях, без значение дали побеждават или губят, защото когато отборът побеждава е лесно да си до тях. Важното е, когато загубят и им е тежко, също да си до тях, за да ги успокоиш. Единствено нещо, което бих искал е да поздравя нашата публика и да ги призова на 25 и 26 април отново да напълним зала „Младост“ и да са сигурни, че тези момчета отново ще дадат всичко от себе си. Нека заповядат, за да стане празник. Бургас има нужда от такъв отбор и от такива победи. Бургаският спорт може само да се гордее, че има такъв отбор като Волейболен клуб „Нефтохимик 2010“.