Понеделник, 10 Юли 2023
    
Общество

Повече от 40 руски атаки в Украйна на Цветница

  10.04.2023 09:48  
Повече от 40 руски атаки в Украйна на Цветница

При въздушните удари са загинали баща и дъщеря

 

Повече от 40 атаки на руските сили са били отблъснати по фронтовата линия в неделния ден, съобщават от украинския генерален щаб, предаде Нова ТВ.  Осуетени са били и опитите за руско настъпление в Бахмут, където месеци наред се водят най-ожесточените боеве от началото на войната.

Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски осъди руските въздушни удари, които съвпаднаха с отбелязването на Цветница, включително нападение, при което загинаха баща и дъщеря в дома им в Запорожие.

"Там бяха жената и съпругът ѝ Иван. Малкото момиченце почина в линейката. Майката е била спасена, но е в такова състояние, че вероятно няма да оцелее. Бащата, казват, е изгорял жив", твърди Виктор Хранкин, жител на Запорожие

"Всеки светъл християнски празник ни учи, че може да не знаем как, но трябва да сме сигурни, че злото ще загуби. Трябва да вярваме и ние вярваме. Трябва да доближим поражението на злото и ние го наближаваме. Миналата нощ руската армия нанесе ракетна атака със С-300 по Запорожие. Поразена е жилищна сграда. В нея са се намирали трима души: мъж, жена и дете. Малко момиченце. Тази година тя щеше да навърши 11 години. Ето как терористичната държава прекарва Цветница. Така Русия се поставя в още по-голяма изолация от света и от човечеството", заяви украинският президент Володимир Зеленски. 


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Пламен Карашев за пожара: Не мога да си представя колко зъл трябва да си, за да се радваш
  08.04.2023 14:51      

Пламен Карашев, до чийто автосервиз вилня пожара вчера излезе днес с емоционално обръщение за слу