Неделя, 09 Юли 2023
    
Царево

В Царево засаждат 200 фиданки

  06.04.2023 14:14  
В Царево засаждат 200 фиданки

В Седмицата на гората се провежда кампанията „За по-зелено Царево“ като в нейното изпълнение се засаждат над 200 броя дървесни видове, подходящи за градска среда – Полски клен; Обикновен явор; Японски лигустром; Мелия; Чинар; Албиция; Копривка; Церцис; Хибискус; Лирово дърво; Холандски бряст; Снежна дюля; Розова акация, съобщават от община Царево.

Дърветата са с подходяща коренова система, съобразени са с намалените отстояния от сградите и бъдещите резитби няма да нанасят вреди и да възпрепятстват правилното им развитие.

Ръководството на община Царево изказва благодарност на всички граждани, които се включиха в кампанията с готовност и желание дървета да бъдат засадени пред домовете им.

Към настоящия момент се извършва и премахване на потенциално опасни –  болни и изгнили дървета в парковете и по улиците, след експертно обследване и при спазване на всички нормативни изисквания.

Извършват се и дейности свързани с опазването на младите фиданки където се налага, същите се привързват със специализирани обтегачи.


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Пламен Карашев за пожара: Не мога да си представя колко зъл трябва да си, за да се радваш
  08.04.2023 14:51      

Пламен Карашев, до чийто автосервиз вилня пожара вчера излезе днес с емоционално обръщение за слу