Петък, 07 Юли 2023
    
Бизнес

Бургаски фермер оглави Асоциацията на зърнопрозводителите

  05.04.2023 15:25  
Бургаски фермер оглави Асоциацията на зърнопрозводителите

Протестите им продължават – на 7 април блокират ГКПП Русе  и Кардам от двете страни на границата

Дона МИТЕВА

Илия Проданов, зърнопроизводител от бургаско и досегашен заместник председател поема Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той бе избран днес на отчетно изборното събрание.

В първи коментар пред  медия след избирането си на поста Проданов заяви: „Има приемственост в ръководството на НАЗ. Костадин Костадинов, до сегашният председател, ще бъде плътно зад гърба ми. Общото събрание премина в приятна, спокойна атмосфера. Надявам се на добър мандат“.

Що се отнася до протестите на зърнопроизводителите срещу Регламента, уреждащ т.н  „коридори на мира“ той е категоричен, че протестите продължават. Както бе предварително уговорено на 7 април, в петък зърнопроизводители от двете страни на река Дунав ще се съберат на протест. „Очакваме на двата Гранично пропускателни пункта – Русе и Кардам да има поне по 500 колеги от цялата страна и по над 200 машини. Колегите от Румъния също ще се съберат от другата страна. Тук изобщо не става дума за пари, говорим само за промяна на Регламента. На ясно сме, че процедурата е дълга. Но ние трябва да натискаме“, категоричен е новият председател на НАЗ.

По негови думи индикациите, които идват от Европейската комисия обаче не са удовлетворяващи.И затова протестите продължават. „Ако трябва и до Брюксел ще отидем, съвместно с Полша и Румъния. За сега няма такова съвместно решение, но ако трябва ще се постави на масата за обсъждане и такъв вариант“, допълни той.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Общество
Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали
  04.04.2023 15:50      

Лидерът на БСП: Разбира се, тези девет процента не ни удовлетворяват &qu