Четвъртък, 22 Юни 2023
    
Айтос

Община Айтос благоустроява Емировския квартал, инвестира 3 166 000 лв. в инфраструктурата

  23.03.2023 12:52  
Община Айтос благоустроява Емировския квартал, инвестира 3 166 000 лв. в инфраструктурата

Областният управител и кметът дадоха старт на проекта

 

На 23 март, на ул. „Чудни скали“ в Емировския квартал на град Айтос беше направена символичната първа копка на строителния обект по общински проект „Изграждане и реконструкция на улици с прилежащи паркоместа в кв. 5 и 5А, кв. 5Б, кв. 8, кв.8А, кв. 8Б по плана на гр. Айтос, общ. Айтос“.

С кирки и каски домакинът на събитието кметът Васил Едрев и областният управител проф. Мария Нейкова дадоха официалния старт на проекта. На церемонията присъстваха представителят на фирмата изпълнител Людмил Митов, председателят на Общински съвет – Айтос Красимир Енчев, зам.-кметът Мариана Димова, общински съветници и много граждани от квартала. За успеха на проекта и за здравето на жителите на квартала енорийски свещеник Ромил Георгиев отслужи водосвет и освети три камъка, които бяха ритуално положени след първата копка.

Проектът на Община Айтос за благоустрояване на т.н. Емировски квартал на град Айтос беше одобрен от Министерски съвет на Република България с Решение №711 от 30 септември 2022 г. На 25 октомври 2022 г. беше подписано Споразумение за финансиране на проекта от министъра на регионалното развитие и благоустройството и кмета на община Айтос. Финансирането се осъществява в рамките на бюджета на МРРБ. Стойността на проекта е 3 166 000 лв. с ДДС.

С реализацията на проектното предложение Община Айтос цели възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка в един от кварталите на града, осигуряване на условия за безопасност, изграждане на паркоместа, благоустрояване и осигуряване на достъпна среда, включително подобряване на достъпа за хора с увреждания.

Обхватът на инвестиционното намерение включва улици „Ради Боруков“ и „Чудни скали“ и прилежащите им блокови пространства. Обект на проекта са уличните и тротоарните настилки, паркингите към жилищните блокове и уличното осветление.

Още информация и снимки за началото на проекта и за очакваните резултати – в следващия брой на НП.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Земеделският министър:Вносът от Украйна дебалансира пазара и подбива цените и търсенето на български продукти
  22.03.2023 09:24      

Днес пускаме на публично обсъждане наредбата, която има проследимост по цялата верига за качество