Сряда, 21 Юни 2023
    
Любопитно Приморско

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов празнува 60 години

  22.03.2023 17:55  
Кметът на Приморско д-р Димитър Германов празнува 60 години

Покани приятели и съмишленици на тържество

„Важното е да запазиш човешкото и да не се вземеш на сериозно“, казва той

 

Със стилно тържество и отбрани гости кметът на Приморско д-р Димитър Германов отпразнува 60-годишнина в първия ден на пролетта.

На поканата откликнаха почти всички негови колеги – кметове от област Бургас, шефове на държавни институции, с които Общината работи, а той е намерил в тяхно лице приятели и съмишленици. Васил Едрев, Иван Алексиев, д-р Георги Кенов, Илиян Янчев, Жельо Вардунски бяха сред гостите, а администрация и общински съветници отправиха своите поздрави преди това.

Германов става кмет на 48 години, когато на местните избори през 2011 година печели изборите срещу Димитър Димитров. Политическата си кариера започва като кмет на село Ясна поляна, а преди това работи в Областната структура на БАБХ.

Германов вече 12 години успешно управлява морската община, а зад тези години стоят много спечелени битки в името на Приморско.

„Като чуеш 60 години – звучи страшно и в първия момент си задаваш въпроса: „Как така?“, но това е животът. Колкото той е по-динамичен и активен, повече изпълнен със съдържание, толкова по-неусетно минават годините. За мен лично не са толкова много, но са много опит и борби“, казва той.

Няма как да не се погледне назад и в перспектива. 12 години в управлението винаги е било динамично, като директор на Областната дирекция на БАБХ е трябвало да се справи с епидемията от шап по животните. „Успяхме да прекъснем един процес и да не допуснем да навлезе към Европа. Работата като кмет на община е сериозна и комплексна, това не е икономическа структура. Важното е обаче да запазиш човешкото и да не се вземеш на сериозно, казва сега от позицията на 60 години и 12 на върха на администрацията. Аз съм безкрайно щастлив човек, защото имам прекрасно семейство“, категоричен е.

А като своя спечелена битка откроява изграждането на музей в Приморско, което променя облика на града и брегоукрепването на Северния плаж и това в Китен.

Здраве, още спечелени битки и нови хоризонти му пожелаваме ние!

Ето и добрите думи на народната певица Златка Ставрева, която е двигател на конкурса "Атлиманска огърлица"

 

:

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Земеделският министър:Вносът от Украйна дебалансира пазара и подбива цените и търсенето на български продукти
  22.03.2023 09:24      

Днес пускаме на публично обсъждане наредбата, която има проследимост по цялата верига за качество