Понеделник, 19 Юни 2023
    
Общество

„Черноморски фар“ попита: „За“ или „Против“ въвеждането на евро? (РЕЗУЛТАТИ)

  17.03.2023 15:29  
„Черноморски фар“ попита: „За“ или „Против“ въвеждането на евро? (РЕЗУЛТАТИ)

Георги РУСИНОВ

 

Една от горещите теми у нас в момента, освен поскъпването на стоките, е трябва ли да се въведе еврото като валута. Стана ясно, че това се отлага за 2024-а, но все пак мнозина продължават да се упражняват по темата.

Затова попитахме нашите читатели чрез онлайн анкета като зададохме четири възможни отговора – „За“ – нямам притеснения, „За“, но задължително трябва да има строг контрол, „Против“ – имам притеснения и „Против“, дори и да има контрол си искам лева.

Ето и резултатите:

62-ма са посочили, че са „Против“ и дори и да има контрол си искат лева. 33-ма са отговорили, че са „За“, без да имат притеснения по смяната на валутата. 16 заявяват, че са „Против“, защото имат притеснения, докато останалите 15 твърдят, че са „За“, но задължително трябва да има контрол.

Така противниците на еврото са почти двойно повече от застъпниците. 78 срещу 48. Резултатите донякъде са очаквани, тъй като заради голямата инфлация, в която се намира страната ни и спекулата с цените на хранителните стоки, българинът има притеснения.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения Общество
Стоян Панчев, икономист: Въвеждането на таван на цените ще създаде повече проблеми
  19.03.2023 17:01      

„Инфлацията е основният проблем, констатациите за „спекула“ от служебно