Четвъртък, 15 Юни 2023
    
Бизнес

Ел Би Булгарикум: Килограм сирене от днес е 12,90 лева, а кашкавал - 15,90 лева в търговската мрежа

  15.03.2023 10:09  
Ел Би Булгарикум: Килограм сирене от днес е 12,90 лева, а  кашкавал - 15,90 лева в търговската мрежа

Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би Булгарикум от днес е 12,90 лева, а тази на кашкавала - 15,90 лева. Това обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ. А съобщените бе разпратено и до всички медии.

“През последните седмици проведохме серия от срещи с български производители и вече имаме нови договори за доставка, които ще позволят намаление на цените и запазване на печалбата на дружеството”, подчерта Владимир Русев. По думите му предишното ръководство е допуснало Ел Би да работи на загуба, като е сключило неизгодни договори за доставка и то на вносно мляко. “Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би трябва да бъде еталон за българския вкус”, подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените.

В Ел Би Булгарикум стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти - в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал - 10 литра мляко. “Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на пазара. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната”, обясни Владимир Русев.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
„Всичко навсякъде наведнъж“ в Холивуд означава за всекиго по нещо стига достатъчно да ревеш
  15.03.2023 11:59      

Георги РУСИНОВ   Големият победител от тазгодишните награди „Оскар&ldq