Неделя, 04 Юни 2023
    
Бургас

Бургас празнува 145 години свободна България/СНИМКИ/

  03.03.2023 12:09  
Бургас празнува 145 години свободна България/СНИМКИ/

Стотици бургазлии и гости излязоха днес по улици и площади, изведоха децата си и показаха своето отношение към нациноналния празник и свободата на страната, извоювана преди 145 години.

Знамена в ръцете на децата и цветя поставени пред паметника на освободителите доказа, че има бъдеще, а миналото не е забравено.

Тържествата започната на площад Атанас Сиреков пред общината с издижането на  националня флаг.  Областният управител на Бургас- проф. Мария Нейкова, кметът Димитър Николов, заместник -кмета Диана Саватева, председателят на Общинския съвет-проф. Севдалина Турманова, директорът на ОДМВР- Бургас- старши комисиар Калоян Калоянов и кандидати за депутати от всички политически сили пристигнаха на площада и се включиха в ритуала. Малко по-късно празникът продължи с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя и отдаване на военни почести пред Руския паметник. Заупокойна молитва отслужи бургаското духовенство. Венци и цветя отрупаха паметника на руските освободители.

Венци и цветя бяха поставени и пред паметника на Руския лазарет в Морската градина.

Днес Исторически, Археологически и Природонаучен музей  посрещат посетители при вход свободен от 9 до 17 часа. От 10 до 17 часа с вход свободен работи и Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Още снощи мостът бе осветен в цветовете на националния флаг.

 

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Кметът Димитър Николов на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: „Нека сложим край на това безвремие!“
  05.03.2023 12:44      

Време е да се стегнем,  обърна се кметът на Бургас Димитър Николов, който е и член на Изпълн