Неделя, 04 Юни 2023
    
Бургас Култура

Поради голям интерес! Пускат още една прожекция на филма“Чалга“

  05.03.2023 12:25  
Поради голям интерес! Пускат още една прожекция на филма“Чалга“

Един различен 8-ми март предлага програмата на Община Бургас - ранната прожекция на нашумялата лента "Чалга" може да се комбинира с вечеря или просто питие по-късно.
Продукцията, която се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, ще бъде представена предпремиерно в залата на Културен дом НХК. Заглавието е провокативно, но не очаквайте да чуете чалга в салона! Поради големия интерес са предвидени две прожекции - първата е от 17.00 часа, а втората от 19.30 часа. Билетите са в продажба на касата на Културен дом НХК на цена от 8 лева за ученици, студенти и пенсионери и 12 лева за възрастни. Все още могат да се намерят места за 17 ч.
Звездният актьорски състав на продукцията включва имената на Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова, Невена Бозукова и самият Мариан Вълев.
„Чалга” е първият български филм, заснет изцяло с мобилен телефон, което предизвиква интереса на киномани и критици, а част от снимките разкриват красотата на нашия Бургас – ул. „Богориди“, храм „Св. св. Кирил и Методий“, общинския кораб „Св. Анастасия“ , Пристанището и други локации.
В новия си проект Мариан Вълев, който е негов сценарист и режисьор, разказва една история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова.
Оператор на продукцията е Димитър Гочев - едно от големите имена в операторското майсторство, с много опит както в страната, така и в чужбина. Актьорът Мариан Вълев за втори път влиза в ролята на режисьор. Но във филма със сигурност не става дума за чалга като музика, а за чалга като начин на мислене.
Музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев, познат на публиката от ФСБ, което е допълнителна гаранция за качеството на продукцията.
 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Димитър Николов: 3-ти март е символ на несломимия дух на българския народ и обичта му към отечеството
  03.03.2023 11:34      

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави своите съграждани по повод националния празник: