Четвъртък, 11 Май 2023
    
Бургас

„Бургасбус“ с важна информация за пътуването на децата в градския транспорт

  09.02.2023 17:55  
„Бургасбус“ с важна информация за пътуването на децата в градския транспорт

„Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с изискванията на Постановление № 10 на Министерския съвет от 25.01.2023 г. всички деца на възраст от 7 до 10 години ще имат право от 01.02.2023 г. до края на 2023 година да пътуват безплатно в градския и междуселищен транспорт.

За целта е необходимо родителите да извършат няколко лесни стъпки, при това без да натоварват бюджета си с допълнителни разходи.

За градския транспорт на децата трябва да бъдат издадени карти за пътуване по образец със срок на валидност от датата на издаване до 31 декември 2023 г., или до навършване на 10 години на детето - което от двете събития настъпи първо. Картите са персонални, без снимка и се издават еднократно за периода срещу представяне на копие от акта за раждане на детето и документ за самоличност, удостоверяващ постоянния или настоящ адрес на родителя/настойника. Издаването за град Бургас става на касите в Транспортна къща на ул. „Александровска“, Автогара „Юг“, Автогара „Запад“ и Терминал „Меден рудник“.

При ползване на междуселищен транспорт, придружителите трябва да показват на водача или кондуктора копие от акта за раждане, с което ще е им бъде издаван билет със 100 % отстъпка от цената, т.е. превозният документ ще бъде напълно безплатен за тях.

Напомняме и на родителите на децата до 7 години, че изброените по-горе правила важат и за тях. Картите за деца от 0 до 7 години, от 7 до 10 години, както и билетите на нулева стойност за междуградските линии, са превозни документи, представляващи и застраховка на децата, като непредставянето им по време на пътуване може да бъде основание за таксуване.

Призоваваме родителите да бъдат отговорни и да спазват изискванията за удостоверяване възрастта на децата при ползване на обществения транспорт.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за жертвите на разрушителното земетресение в Турция
  06.02.2023 15:06      

Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за стотиците жертви на разрушителното земетресение