Сряда, 10 Май 2023
    
Бургас

Четири банкови сметки приемат финансови дарения за Турция

  08.02.2023 12:52  
Четири банкови сметки приемат финансови дарения за Турция

Дона МИТЕВА

Първият микробус с дарения, събрани в офиса на областната структура на ДПС, който се намира на улица „Александровска 9“ в Бургас, ще потегли тази вечер за Хасково. Това потвърди бившата депутатка Фатме Рамадан.

Тя уточни и банковите сметки, на които може да се превеждат финансови средства за подпомагане на пострадалите в чудовищното земетресение в съседна Турция.

„Сметките са общо четири: на Турското посолство, на мюфтийството, на ДПС и на БЧК“. До петък продължава кампанията за набиране на материални дарения. Пострадалите имат остра нужда от дъждобрани, одеяла, памперси, млека и пюрета за децата“, обясни Рамадан.

Тя разказа, че няма лични познати точно в най-пострадалите райони, но се е свързала с хора, които са в  съседните области – Тунджели и Ерзинджан, които са се притекли на помощ на пострадалите и са й разказали, че наистина е ад. Те самите са много изплашени.

Пунктове за събирана на материални дарения, които са организирани от ДПС има освен в Бургас и Руен, в Айтос, Сунгурларе, Поморие, Несебър.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за жертвите на разрушителното земетресение в Турция
  06.02.2023 15:06      

Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за стотиците жертви на разрушителното земетресение