Четвъртък, 11 Май 2023
    
Бургас Царево

Военни извършат контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека

  09.02.2023 10:09  
Военни  извършат контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека

И тази година военни от базата в Атия ще извършат контролирано взривяване на пясъчната коса на река Велека, за да се отвори третокласният път Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово. Областният управител проф. Мария Нейкова разпореди да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени.

В резултат на падналите валежи и снеготопене на р. Велека водите й заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа. Двете села Синеморец и Резово, по сигнал на кмета на община Царево, са откъснати от общинския и областен център.

По искане на областния управител сапьорите от Военноморска база Атия ще извършат контролиран взрив през днешния ден за пробиване и уширяване на канал през пясъчната коса с цел оттичане на високите води на река Велека. Предприети са всички мерки са регулиране на движението през проблемния пътен участък.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Общество
Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за жертвите на разрушителното земетресение в Турция
  06.02.2023 15:06      

Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за стотиците жертви на разрушителното земетресение