Петък, 05 Май 2023
    
Бизнес

Колективен трудов договор подписаха в ИАРА

  03.02.2023 15:36  
Колективен трудов договор подписаха в ИАРА

Дона МИТЕВА

Колективен трудов договор и Споразумение на работещите в Изпълнителна Агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) бяха подписани днес след продължи повече от половин година активни преговори. Това е първият колективен договор в ИАРА. На 28 април миналата година в агенцията бе учредена синдикална огранизация на КНСБ, в която членуват над 50% от служителите ѝ в цялата страна.

В започналите на 1 юли 2022 г. преговори участваха председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Валентина Васильонова, областният координатор на конфедерацията в Бургас Мая Сариева и председателят на синдикалната организация в агенцията Анна Събева.

Колективният трудов договор днес бе подписан от доц. д-р Ваня Стаматова, изпълнителен директор на ИАРА, и синдикалната организация на ФНСЗ-КНСБ.  Той е със срок от една година.

„Това е сериозно постижение за КНСБ  - Бургас.За първи път се подписва Колективен трудов договор и Споразумение  а работещите в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Г-жа Стамова направи сериозен жест с който показа, че е от онези работодатели, които се грижат за своите работници и служители и е добър социален партньор“, коментира Мая Сариева, областен координатор на РС на КНСБ- Бургас.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Живко Табаков: Общинските съветници показаха, че избраха личното благо пред общественото с отказа си да намалят заплатите си
  30.01.2023 12:10      

ДБГ оттегли докладната за намаляването на заплатите в местния парламент