Понеделник, 01 Май 2023
    
Айтос

Каква е съдбата на бебето Антония, захвърлено пред айтоска къща?

  30.01.2023 17:19  
Каква е съдбата на бебето Антония, захвърлено пред айтоска къща?

Откриха ли биологичната му майка?

 

Знаете го Дамян Тодоров - айтозлията, който спаси бебето Антония Намерена, или по-точно - откри го изоставено пред пътната врата на дома си през август 2022. Младият мъж, който докато чакаше полицията, сложи над главата на бебето чадър, да го опази от слънцето...

Срещаме Дамян в края на януари т.г., точно пет месеца след случката, и естествено, темата, която подхващаме е за малката госпожица Неизвестна. 41-годишният мъж казва, че още го търсят медии и кандидат осиновители, и призна, че живо се интересува от съдбата на момиченцето. Но и до сега не се знаело, кой го е захвърлил в горещия августовски ден, тъкмо пред неговата порта. "Има много изоставени къщи наоколо, защо точно пред нашата?" пита се Дамян. И дали, нависоко каченото българско знаме в двора му, не е една от причините за тайната надежда на майката, че изоставя детето си в сигурни ръце?! Жената, която е накърмила бебето, преди да го захвърли...

Пет месеца по-късно, биологичната майка все още не е открита въпреки действията на полицията. Малката Антония и до днес носи името, дадено й в бургаската болница.

Настанена е в приемно семейство, а растежът й в домашна среда зорко се наблюдавал от социалната служба. След изтичане на определения в закона срок, Антония може да бъде осиновена. С друго име, разбира се, радва се Дамян.

Вярва, че Антония е родена с късмет, и се надява да не загуби връзка с нея, но това, разбира се, ще зависи от новото й семейство.

Случката с намереното бебе е едно от най-невероятните събития в живота му - никога няма да го забрави. И приема намирането на Антония като добър знак - вярва, че детето ще има топъл дом и добро бъдеще.


Източник:Народен приятел