Понеделник, 06 Фев 2023
    
Малко Търново Царево

88 млн. лева отделят за Царево - Малко Търново, който чака от години

  16.01.2023 11:52  
88 млн. лева отделят за Царево - Малко Търново, който чака от години

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности при основния ремонт на 58,6 километра от второкласния път II-99 Царево – Малко Търново. Пътят е основна връзка между Царево и Малко Търново. По пътната артерия преминава основният трафик от Южното Черноморие към Република Турция.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва от кръстовището с път III-9901 Царево – Резово в Царево, преминава през селата Изгрев и Кондолово и завършва при Малко Търново. Настилката на отделни места е силно амортизирана с мрежовидни пукнатини, деформации и слягания. Освен ремонт на настилката и подобряване на отводняването е предвидено обновяване и на четирите мостови съоръжения в пътната отсечка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 600 календарни дни и започва от датата на подписване на протокол за откриване на строителна площадка.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 88 млн. лева, без ДДС и ще се финансира от държавния бюджет по програма „Основен ремонт“ на АПИ. Срокът за подаване на офертите бе до 12 януари 2023-а.