Понеделник, 17 Oct 2022
    
Созопол

Министри, посланик и депутати на празника на Созопол

  18.07.2022 11:43  
Министри, посланик и депутати на празника на Созопол

Концерт и тържествена церемония сложиха финала на тържествата в древния град

 

С грандиозен концерт и удостояването на трима почетни граждани Созопол отбеляза своя празник.

На сцената на препълнения с гости и жители на Созопол амфитеатър Аполония се проведе тържествена церемонията по връчване на званието "Почетен гражданин на община Созопол". Председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов връчи удостоверения на новите почетни граждани за особени заслуги в спортния живот на общината като прочете решенията на общинския съвет, с които се удостояват новите трима почетни граждани. Първа на сцената се качи Олимпийската медалистка от Токио 2020 Евелина Николова, която получи удостоверението, почетен плакет от кмета на Община Созопол и пожелание от председателя на общинския съвет Георги Пинлов: "Нека заедно с останалите високи отличия и медала от Олимпиадата, ти даде увереност и сили да покориш още спортни върхове. С пожелание за преди всичко здраве, лично щастие и още много спортни успехи, които да ни радват! ".Почетно звание Общински съвет Созопол присъжда и на Мирослав Гочев, треньор на Евелина Николова. С пожелание да продължава да открива нови спортни таланти и да ги води към спортни върхове, председателят на общинския съвет Георги Пинелов връчи удостоверението за "Почетен гражданин на община Созопол" на Мирослав Гочев.

Емоционално бе връчването на почетното звание на Андон Кюмурджиев, треньор на гребния клуб Созопол, посветил целия си съзнателен живот на гребния спорт в Созопол. На сцената заедно с него излязоха и неговите внучки.

Празничната вечер стартира с приветствено слово от кмета на Созопол Тихомир Янакиев, продължи с грандиозен концерт на Ансамбъл Чинари и изпълнение на фламенко- подарък от гостите от испанския град Периана и завърши с красива заря.

На празника на Созопол присъстваха общинските съветници Анета Филипова, Желязко Иванов, Илиян Стефанов, Светлана Лулева и Станимир Андонов.

Празникът бе уважен и от гости на председателя на общинския съвет Георги Пинелов. Сред официалните гости бяха народните представители Севим Али, Фатме Рамадан, министърът на туризма Христо Проданов, областният управител Стойко Танков, заместника му Тодор Иванов, парламентарният секретар на Министерството на земеделието Тодор Байчев, председателят на общинския съвет в Сунгурларе Ружди Хаджен, Симеон Славчев- председател на Политическа партия МИР и бившият областен управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

 

Гости снощи бяха още посланикът на Сърбия у нас Ивица Дачич, кметът на град Периана Рафаел Торубия Ортигоса, офицери от Военноморска база Атия и техни колеги от военноморските сили на НАТО.

Празничният концерт предизвика истински емоции и радост от красивите изпълнения на талантливите танцьори от ансамбъл Чинари.

 


Анкета

Мнения

Мнения
„Тренд”: При предсрочни избори ГЕРБ са първа политическа сила, следват ги ПП
  18.07.2022 13:54      

Проучване на „Тренд” за вестник „24 часа” показва какви са нагласите на и