Петък, 19 Авг 2022
    
Бургас

Фиркана жена от Меден рудник заби колата си в табела на бензиностанция (СНИМКИ)

  03.07.2022 08:37  
Фиркана жена от Меден рудник заби колата си в табела на бензиностанция (СНИМКИ)

Тази сутрин на кръговото кръстовище на изхода за Варна, поради употреба на алкохол и загуба на контрол, 42 годишна жена от бургаския комплекс „Меден рудник” катастрофира самостоятелно, като последователно блъска хидрант и рекламно пано на бензиностанция “Лукойл”. В резултат на инцидента в района на кръговото кръстовище е настъпило наводнение, което се отстранява от екип на ВиК - Бургас. Водачката на катастрофиралия л.а. “БМВ”, с бургаска регистрация, е тествана с дрегер за употреба на алкохол, като апара отчел -  2.25 промила / задържана е за срок от 24 часа/.

Иначе 12 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са образувани при проведената в последните четири денонощия мащабна полицейска операция по Южното Черноморие.

Заловени са трима шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол и още девет след употреба на наркотици / в два от случаите при извършеното претърсване на купетата на автомобилите са намерени и наркотични вещества/.

За притежаване на наркотични вещества са образувани осем бързи производства и седем преписки. Три са бързите производства за шофиране на МПС от неправоспособни водачи.

Спецоперацията се проведе по цялото Южно Черноморие, като основно се извършваха проверки за притежание и пласиране на наркотици, за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, без шофьорски книжки или с крадени коли. Извършваха се проверки и за лица, обявени за общодържавно издирване. Палитрата от търсените нарушения допълваха - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани.

Проверките няма да са инцидентни, а ще продължат до края на лятото.