Петък, 19 Авг 2022
    
Несебър

Започна ремонтът на сградата на училището в Стария Несебър

  30.06.2022 17:05  
Започна ремонтът на сградата на училището в Стария Несебър

Започнаха  дейностите по ремонт на сградата на училището в Стария Несебър по програма „Красива България“. Предвижда се работния процес да приключи преди началото на новата учебна година и децата да бъдат посрещнати в една изцяло обновена сграда.

Модернизацията на училището включва: подмяна на вътрешни подови настилки, нови покрития по стени и тавани, основен ремонт на ВиК, отоплителна и електрическа инсталации, подмяна на вътрешни дограми и осигуряване на достъпна среда. Ще бъде ремонтиран покривът на сградата, всички фасади плюс топлинно изолиране и подмяна на външната дограма.

Сградата на СУ „Любен Каравелов“ в Стария Несебър е построена през 1970 г. и в момента не покрива нормативните изисквания за енергийна ефективност и за достъпна среда, поради което реализацията на проекта е от особена важност.

Община Несебър се обръща с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности. Предварително се извиняваме на жителите и гостите на Несебър за причиненото неудобство.