Петък, 30 Сеп 2022
    
Несебър

В Несебър отбелязаха Международния ден на пътната безопасност

  30.06.2022 15:47  
В Несебър отбелязаха Международния ден на пътната безопасност

Община Несебър отбеляза Международния ден за безопасност на движението с поредица от мероприятия, насочени към изостряне на вниманието на участниците в трафика -пешеходци и автомобилисти, към рисковете и опасностите на пътя, които трябва да бъдат идентифицирани и предотвратявани.

Организатори на събитията бяха Районното управление на МВР-Несебър, Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър

Информираността, създаването на полезни навици и култура при движение по пътищата е част от образователния процес, залегнал в програмите още от най-ранна възраст, а грижата за това е ангажимент на цялото общество. Популяризирането на темата започна сред най-малките – децата от ДГ „Яна Лъскова“. Безопасното пресичане на улици на обозначените за това места и разпознаването на основните пътни знаци са най-важните елементи в обучението на малчоганите. В този ден, под зоркия поглед и с наставленията на включилите се в инициативата полицаи, възпитаниците на детската градина демонстрираха внимание и знания в правилата за движение. Срещата се превърна в празник за децата, които имаха възможност да разгледат полицейския автомобил отвътре и да се запознаят с оборудването му.

Следващото мероприятие се проведе на тренировъчното стрелбище в к.к. „Слънчев бряг“ и бе посветено на предстоящия на 5 юли Професионален празник на полицията. В него се включиха полицаи и общински служители, увлечени от стрелбата. Сред зрителите бе кметът на общината Николай Димитров.

Участниците в състезанието по стрелба бяха разделени в два тима от по пет състезатели - отбор на полицията и отбор на Община Несебър.Съвсем очаквано съревнованието бе спечелено от представителите на Районното управление на МВР-Несебър.

Денят приключи в Южния парк, където бе организирана демонстрация на ефекта от алкохола върху човешкия организъм и скоростта, с която специализираното средство за измерването му в полеви условия- дрегерът, отчита резултатите. За целта Община Несебър бе предоставила напитки с ниско алкохолно съдържание, а полицаи отчитаха индивидуалното количество консумиран алкохол, „благодарение“ на който всеки, престрашил се да вземе участие в експеримента шофьор, рискува да се раздели със свидетелството си за правоуправление.

Денят  на  безопасността на движението по пътищата - 29 юни, под мотото “Спазвай правилата”, беше отбелязан в ОУ “Георги Стойков Раковски “– с.Оризаре с поредица от инициативи:  изработване на тематично табло от учениците, поставено във фоайето на училището; презентация по темата  за безопасността на движението по пътищата  и практически  препоръки  за пътна безопасност   през лятната ваканция, подготвени от  училищната комисия по безопасност на движението по пътищата; дискусия с учениците от VII клас  за правата и задълженията им като велосипедисти; щафетни игри. Всеки участник в образователното мероприятие получи грамота за участие  и се  убеди, че спазването на  правилата за безопасност на движението е отговорност на всеки от нас.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Митрофанова обяви закриване на руското посолството: Отговорността за по-нататъшните тежки последици е върху правителството на Кирил Петков
  01.07.2022 15:18      

За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше иг