Четвъртък, 29 Сеп 2022
    
Приморско

Община Приморско тегли заем за важни инфраструктурни проекти

  30.06.2022 14:55  
Община Приморско тегли заем за важни инфраструктурни проекти

Георги РУСИНОВ

 

Община Приморско ще изтегли заем, за да реализира важни инфраструктурни проекти. Това реши на редовната си сесия за юни Общински съвет – Приморско. Предложението на кмета д-р Димитър Германов за поемане на дългосрочен дълг от 4 800 000 лева бе прието от местния парламент.

2 650 000 лева от средствата ще послужат за укрепване на брега под улица „Лазурен бряг“ и брегоукрепане на Дяволска река.

Вторият обект касае местния път Приморско – Китен. За дейностите по изграждане ще бъдат разпределени 1 600 000 лева от заема.

С 550 000 лева пък ще се изгради дъждовна канализация по улиците „Крайбрежна“, „Черно море“ и „Станчо Костадинов“ в Приморско.

В зала се изрази мнението, че поемането на дълг за тези дейности е необходим, тъй като проблемите свързани с тях са от доста време.

Д-р Димитър Германов обясни, че общината е финансово стабилна и няма проблем с изплащането на заеми, както е бил случая с последния поет дълг заради пречиствателната станция. Освен това кметът добави, че администрацията търси всякакви начини на финансиране, било то с държавни средства или по европейски програми.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев за напрежението с Русия: Премиерът да свика заседание на МС
  30.06.2022 22:04      

Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-пре