Четвъртък, 29 Сеп 2022
    
Бургас

Децата не искат автоджунгла

  30.06.2022 09:53  
Децата не искат автоджунгла

„На пътя животът е с предимство“ бе мотото на превантивните брошури, раздавани от ученици от бургаското училище „П.К.Яворов“ по възлови кръстовища и пешеходни пътеки в комплекс „Лазур“ във връзка с отбелязване на Световния ден за пътна безопасност. Със съдействието на служители от Пето Районно управление – Бургас подрастващите активно разясняваха целите на кампанията, в която успяха да включат най-честите участници в пътния трафик – пешеходци, автомобилисти, колоездачи и водачи на електрически тротинетки.

Децата осъществиха превантивно патрулиране в района на пешеходната пътека до х-л „Космос“, както и на кръстовищата на булевард „Демокрация“ с улиците „Копривщица“ и „Калофер“. В разговорите си със спрените участници в пътния трафик наблегнаха на най-честите нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които : неправилно пресичане / често диагонално по протежение на пътното платно/, шофиране с висока скорост на електрическите тротинетки не по велоалеите, отказ на велосипедистите да слизат и с бутане на велосипеда да преминават през пешеходните пътеки, отнемане предимството на пешеходците, преминаващи по обозначените за целта места и др.

Учениците споделиха наблюденията си върху множество рискови пътни ситуации, възниквали по натоварения булевард „Демокрация“, разположен непосредствено до тяхното училище. Призоваха за толерантност, както водачите на пътни превозни средства, така и останалите участници в пътния трафик, за да се превърне околния свят в действително безопасно място, а не в автоджунгла.  


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев за напрежението с Русия: Премиерът да свика заседание на МС
  30.06.2022 22:04      

Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-пре