Четвъртък, 29 Сеп 2022
    
Бургас Несебър

Д-р Петко Желязков, Сдружение на общопрактикуващите лекари: Търси се личен лекар, който да поеме бежанците

  29.06.2022 17:33  
Д-р Петко Желязков, Сдружение на общопрактикуващите лекари:   Търси се личен лекар, който да поеме бежанците

Дона МИТЕВА

Практиките на личните лекари в Бургаско са пренаселени като цяло. Дори преместването на пациенти българи от един личен лекар при друг не винаги е възможно. Камо ли като става дума за бежанците от Украйна.

Но със случая с украинците в базата на Министерски съвет в Слънчев бряг, където всички са крайно нуждаещи се и със сериозни заболявания,  д-р Желязков е запознат.

„Там наистина има хронично болни. Колегата Мишо Христов ходи при тях. Пуснали сме съобщение в нашите групи, че се търси личен лекар, който да ги поеме тези хора. До този момент аз лично не знам някой да е изявил желание.

Вероятно трябва да се намеси и Здравната каса, където се вижда кой лекар колко пациенти има, защото голяма част от колегите са с огромни практики и наистина нямат физическа възможност да записват нови пациенти. Би могло и държавата да се намеси и да посочи служебен медицински център, който да ги обслужва“, казва лекарят.

По негови думи наистина хронично болните бежанци от Украйна са в омагьосан кръг, защото ако нямат личен лекар, няма кой да им даде направление за ендокринолог например или друг специалист, който от своя страна да им изпише необходимите лекарства.

 


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев за напрежението с Русия: Премиерът да свика заседание на МС
  30.06.2022 22:04      

Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-пре