Четвъртък, 29 Сеп 2022
    
Мнения

Румен Радев за изгонването на руски дипломати: Надявам се това решение да е обмислено и като мащаби, и като последствия

  29.06.2022 14:15  
 Румен Радев за изгонването на руски дипломати: Надявам се това решение да е обмислено и като мащаби, и като последствия

Не мога да коментирам въпроса с изгонените руски дипломати, не разполагам с достатъчно информация. Това каза пред журналисти в Мадрид президентът Румен Радев.

„Надявам се премиерът да е взел това решение на базата на достатъчно информация и да го е обмислил добре – и като мащаби, и като последствия. Новата среда за сигурност изисква нови подходи и решения, за да не увеличи войната в Украйна своя териториален обхват. Алиансът се връща към същинската си мисия – да бъде гарант за териториалната, сигурност и суверенитета на членовете си. Това означава повишена отговорност и единство. А това от своя знача означава повишени амбиции, повече ресурси – и като национално инвестиране, и като общи разходи за отбрана”, допълни още Румен Радев.

„България активно участва в дискусиите по новата стратегическа концепция. През 2019 г. България беше сред инициаторите на създаването на ускорителя за иновации в отбраната и на фонда за иновации на НАТО. Това ще е един от основните акценти на срещата”, каза Радев.

В испанската столица Радев е за срещата на върха на НАТО.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев за напрежението с Русия: Премиерът да свика заседание на МС
  30.06.2022 22:04      

Във връзка с възникналото напрежение в отношенията ни с Руската федерация призовавам министър-пре