Петък, 19 Авг 2022
    
Спорт

„Златните момичета“ са в Бургас за мастър клас

  28.06.2022 11:03  
„Златните момичета“ са в Бургас за мастър клас

Георги РУСИНОВ

Момичетата, които изписаха имената си със злато – бургазлийката Стефани Кирякова, Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, идват в Бургас, за да предадат ценен опит на младите гимнастички. Олимпийските шампионки започват нова инициатива в живота си. Създали са фирма „ДиаманткиТЕ“ ООД, с която ще организират провеждането на мастър-класове в страната. За първа дестинация е избран именно морският град, от който родом е Стефани Кирякова.

Събитието трябваше да се състои на 13 юни, но датата бе изместена за днес – 28 юни. Община Бургас съфинансира провеждането на майсторския клас.

Програмата сутринта включва загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. Следобед ще се проведе втора тренировка като загрявката ще се комбинира с танци и урок по артистично поведение, следва техника с бухалки и лента. Предвидена е и мотивационна среща, която ще даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи.

Снимката бе публикувана от заместник кмета Диана Саватева

 

„Ние сме преминали през много от нещата, през които и вие преминавате като спортисти. За нас е огромна радост, когато споделяте с нас! Подгответе въпроси и теми, които винаги сте искали да ни зададете, но досега не сте имали тази възможност. Ние от наша страна ще отговаряме и разбира се, ще ви разкажем някои интересни случки, свързани със спортната ни кариера“, обещават шампионките в писмо до клубовете.

Подаръкът за бургаската публика е в края на деня – от 19 ч. ще започне закриващ спектакъл с вход свободен, в който ще участват Дивна & LIVE BAND. Водещ – актрисата Диана Любенова.

„Диамантките“ от отбора по художествена гимнастика, които спечелиха злато на Олимпийските игри в Токио, избраха Бургас за начало на новата инициатива – поредица от мастер класове, насочени към млади спортни надежди.