Понеделник, 19 Сеп 2022
    
Бургас

Съпартиец на Бачийски от Бургас оглави ДППИ

  20.06.2022 14:26  
Съпартиец на Бачийски от Бургас оглави ДППИ

Кап. Георги Събев е новият шеф на ключовото предприятие

Силвия ШАТЪРОВА

Капитан Георги Събев е новият директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, научи „Черноморски фар“. Той е спечелил конкурса, а днес трябваше да бъде подписана заповедта му в София.

Капитан Събев е общински съветник от СЕК, ръководи център за морски кадри и е близък с депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски. Бе фаворит в конкурса заради тази му връзка, останалите допуснати до третата фаза на конкурса за генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ бяха бившият изпълнителен директор Ивайло Иванов, бившите генерални директори на ДПИИ от Варна със солидни биографии - Евгений Москов и Петър Сеферов, но се оказа, че те не са с достатъчно силни лобита. Още преди да влезе в решаваща фаза конкурсът, слух из морските среди сложи на поста човека от Бургас

Другата кандидатка бе досегашният изпълнителен директор на предприятието Ана Михнева-Натова, която е временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурса.

Още един момент допълнително бе в полза на Събев. Това е третият конкурс, който се провежда за шеф на държавното предприятие, предишните два са имали условие, че кандидатите трябва да притежават пет години управленчески  стаж в пристанищната инфраструктура. Това е и причината те да не доведат до избор на генерален директор. Новият министър постави ново условие в конкурса на кандидатите - да имат пет години управленчески общ стаж, а не профилиран.

Днес цял ден кап. Събев бе твърде ангажиран и не успя да отдели 3 секунди време по телефона, за да каже откога е на новия пост и какво се очаква от тук  нататък.

От Министерство на транспорта заявиха, че след приключване дейността на конкурсните комисии своевременно ще бъдем  уведомени за резултатите от обявените конкурси в системата на Министерството на транспорта и съобщенията.

За морския форум  в края на седмицата сред лекторите все още е настоящата шефка на ДППИ-Ана Натова.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата