Понеделник, 19 Сеп 2022
    
Крими

Шест катастрофи и шестима пострадали през уикенда

  20.06.2022 12:22  
Шест катастрофи и шестима пострадали през уикенда

Георги РУСИНОВ

 

Със започването на летния сезон броят на катастрофите в Бургаско традиционно нараства. Причина са многото приходящи автомобили от вътрешността на страната, които се движат в посока към морето. През изминалия уикенд са регистрирани шест ПТП-та на територията на областта. От тях има шестима пострадали.

Първият инцидент е в Слънчев бряг. На пътната отсечка от дискотека „Ориндж“ в посока казино „Платинум“ 44-годишен варненец катастрофира самостоятелно с тротинетка поради загуба на контрол. Мъжът паднал на пътното платно и е с фрактура на дясната ключица. Прегледан е в УМБАЛ-Бургас, но е отказал настаняване в болницата.

В друга самостоятелна катастрофа е пострадал 20-годишен айтозлия. Младият шофьор се блъснал в крайпътно дърво и се преобърнал с автомобила си „Дачия Логан“. Инцидентът е станал на пътя между „Меден рудник“ и село Твърдица. От ПТП-то айтозлията е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас с луксация на дясната лакетна става и е без опасност за живота.

В каменското село Винарско 62-годишен мъж от населеното място пък е блъснал двегодишно дете от Ямбол. Момиченцето излязло рязко на пътното платно на улица „Тунджа“, когато „Опел Мерива“ го блъска. 2-годишното е с контузия на главата и дясното ходило, без опасност за живота. Майката изрично отказала детето да бъде настанявано в болница.

40-годишен карнобатлия с „Фолксваген Пасат“ предизвика катастрофа на айтоската улица „Славянска“. Поради движение с несъобразена скорост мъжът навлиза в насрещното движение и блъска движещия се в него „Дачия Лоджи“, управляван от 57-годишен варненец. От инцидента пострадала 60-годишна айтозлийка, пътуваща с карнобатлията. Тя е настанена за наблюдение в УМБАЛ-Бургас с контузна рана на главата и комоцио.

На пътя Карнобат – село Хаджиите е регистриран друг от инцидентите. 46-годишна жена от карнобатското село също навлязла в насрещното поради загуба на контрол над автомобила при завой и блъснала „БМВ 320 Д“, управляван от 21-годишен мъж от същото село. От удара е пострадала водачката на опела. Прегледана е в УМБАЛ-Бургас заради болка в гърдите и е освободена за домашно лечение.

Край Поморие 35-годишен водач на мотоциклет „Сузуки“ се блъснал в движещия се пред него „Пежо 308“, управляван от 35-годишен софиянец. От удара пострадал мотоциклетистът, който е с фрактура на дясната ръка, прегледан е в УМБАЛ-Бургас и е освободен за домашно лечение.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата