Понеделник, 12 Сеп 2022
    
Любопитно Спорт

Златната Стефани Кирякова ще посети Остров Света Анастасия

  13.06.2022 14:38  
Златната Стефани Кирякова ще посети Остров Света Анастасия

Като голяма тръпка, силна емоция, съчетана с висок адреналин. Така златната Стефани Кирякова определи предстоящото си първо пътуване до остров Света Анастасия. Пътешествието е планирано за ранния следобед днес.

За втори път олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 година ще има шанса да се качи на кораба „Бургус“, на който стана кръстница на 1 септември миналата година. Катамаранът ежедневно превозва пътници по маршрути до няколко дестинации в Бургаския залив.

„Много се вълнувам, има и някаква своеобразна предстартова треска, която определям като сходна с тази преди да излезем на килима в Токио. Очаквам поредното си запомнящо преживяване в родния си град“, заяви Стефани Кирякова.

Златното ни момиче разкри, че няма да откаже на никого от пасажерите снимка за спомен.

„Остров Света Анастасия е историческо място, което си заслужава да се посети. След края на спортната ми кариера вече имам възможността да го разгледам в детайли“, добави Стефани Кирякова, която след успеха в Токио стана почетен гражданин на Бургас.

В родния си град Стефани и съотборничките й от златния ансамбъл – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс ще се представят в целия си блясък на 28 юни.

Тогава в зала „Младост“ петте грации ще продължат да вдъхновяват своите почитатели с платформата „ДиамантиТе“.

Именно Бургас ще бъде първата спирка на този проект, който включва Мастър клас, като всички деца и млади надежди на художествената гимнастика от града и региона могат да се запишат в него. Интересът наистина е огромен, защото младите дарования ще могат истински да се докоснат до уменията и майсторството на петте шампионки, натрупани в годините.

„Убедена съм, че залата ще бъде пълна, защото родният ми град Бургас е раждал и ще ражда големи спортисти“, заяви Стефани Кирякова.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Николай НЕДЯЛКОВ: Обществените услуги в един „умен“ град трябва да следват нуждите на гражданите, а не обратното
  12.06.2022 08:34      

Николай Недялков има повече от 20 години опит в ИТ сферата. Завършва специалност &bdq