Петък, 09 Сеп 2022
    
Бургас

Традиция за Бургас: Лятната забавачка продължава и за изписаните от четвърта група деца

  10.06.2022 12:02  
Традиция за Бургас: Лятната забавачка продължава и за изписаните от четвърта група деца

Дона МИТЕВА

Украинските деца, които приемаме в групите в детските градини, по никакъв начин не влияят негативно и не са за сметка на бургаските, категорична е Веселина Таралова, директор на Дирекция „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас. От една страна, защото украинчетата не са толкова много, и от друга - заради това, че и тази година изписаните от детската градина бъдещи първолаци имат възможност да я посещават до есента.

„Това, че децата, които са изписани от детските градини могат, при желание на родителите, да останат и лятото в групите, не е новост за Бургас. Правим го от години, така се улесняват родителите“, коментира Таралова.

Децата на бежанците, онези, които са подали документи и отговарят на нашите изисквания, са интегрирани в общите групи.

По думите на Таралова има само една обособена група от украински деца и тя е в „Меден рудник“ и е с различен статут.

Що се касае за първокласниците – само 25 деца са останали извън първото класиране и ще чакат второ – на 28 юни. Във училищата на всички райони има свободни места.

„Общо 1862 са децата, които са класирани и много малко на фона на тази бройка са тези, които не са“, посочи Веселина Таралова и прикани родителите да не се притесняват. И даде пример: „В к-с "Меден рудник" има 4 неприети деца в 1 клас, но 87 свободни места във всички училища с изключение на ОУ "Константин Петканов", което е най желано и свободни места там няма.

Записването на приетите след първо класиране започна в понеделник в съответното училище, а от 17 до 23 е възможна промяна в желанията. Резултатите от второ класиране излизат на 28 юни.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Кабинетът на Кирил Петков е на ръчно управление на Прокопиев
  10.06.2022 13:50      

Преди дни премиерът Кирил Петков или както нежно го нарича женската част от съпартийците му