Петък, 09 Сеп 2022
    
Спорт

Националите стартираха със загуба в Лигата на нациите

  10.06.2022 11:53  
Националите стартираха със загуба в Лигата на нациите

Момчетата на Николай Желязков отстъпиха с 1:3 на Сърбия

 

Георги РУСИНОВ

 

Националният ни отбор по волейбол стартира със загуба в Лигата на нациите. Момчетата на Николай Желязков отстъпиха с 1:3 на Сърбия (25:19, 19:25, 22:25, 20:25) в мач от Група 2 на надпреварата, която се провежда в Отава, Канада.

Тимът ни започна със следния състав срещата срещу западните ни съседи: Георги Сеганов Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов; резерви: Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев.

Нашите започнаха страхотно и с добра игра взеха първия гейм. Блокадата ни беше блестяща и изправи сърбите срещу непробиваема стена. Във втората част обаче ролите се размениха. Сърбите водеха с комфортна преднина още в средата на гейма. Селекционерът на България Николай Желязков започна да прави смени, като в игра се появиха Денис Карягин и Добромир Димитров, но това не даде нужния резултат в играта на нашите и Сърбия продължи с надмощието си до края на гейма – 1:1.

Третият гейм, макар и равностоен, отново отиде за Сърбия. Нашите момчета не издържаха в решителните минути. Цялата трета част бе изпълнена с повеждания и обрати от страна на двата отбора. В един момент националните ни водеха в средата на гейма, но малко след това пък сърбите постигнаха обрат и повече не допуснаха изненади, макар възпитаниците на Желязков да дадоха всичко от себе си – 1:2.

Четвъртата част стартира равностойно само в началото. Впоследствие сръбските национали се откъснаха с 6 точки преднина. Най-доброто, което нашите успяха да направят, бе в края на гейма, когато намалиха разликата до 2 точки, но „плавите“ показаха железни нерви и не се огънаха, спечелиха гейма и се поздравиха с крайния резултат 1:3.

Николай Желязков опита да се противопостави на сръбския отбор с много смени. Почти целият отбор бе променян на моменти, но и това не помогна за крайния резултат. Най-много точки отбеляза за България Радослав Парапунов – 14. Александър Николов записа 13, Светослав Гоцев - 12.

Вторият мач на националите от Група 2 на Лигата на нациите е днес от 23:30 часа българско време и е срещу отбора на Германия.


Анкета

Мнения

Мнения
Кабинетът на Кирил Петков е на ръчно управление на Прокопиев
  10.06.2022 13:50      

Преди дни премиерът Кирил Петков или както нежно го нарича женската част от съпартийците му