Вторник, 16 Авг 2022
    
Крими Созопол

Изчезна бизнесменът Весо Бургазата

  06.06.2022 13:18  
 Изчезна бизнесменът Весо Бургазата

Изчезна бизнесменът Весо Петров- Бургазата от Черноморец. Той е на 50 години, има богата биография. Заедно с брат си Здравко са развивали строителен бизнес. Строели са еднофамилни къщи в родния Черноморец, а в момента довършвали голяма жилищна кооперация в бургаския ж. к. „Изгрев”, пише вестник "Труд".

Близките му са подали сигнал за изчезването и в момента се намират в полицейското управление в Созопол, където обясняват как буквално се е изпарил, след като казал на малката си дъщеричка, че отива да пазарува, казаха сутринта в понеделник пред изданието криминалисти от ОД на МВР.

Втората му съпруга, с която бил в Черноморец в момента, заминала за столицата заради неотложни ангажименти. Бургазата бил сам с детето, което е на 7 годинки. След като бащата не се върнал няколко часа, момиченцето се обадило на братовчед си и чичо си Здавко. Оказало се, че личните документи и мобилният телефон на Бургазата са останали у дома. Той излязъл с един от автомобилите от богатия си автопарк, но без лична карта и книжка.

Бургазата е лежал в затвора за грабеж, а миналата есен отново се оказал зад решетките заради изнудване на друг бизнесмен. Весо Петров настоявал човекът да му даде 100 000 евро, но от срещата, по време на която рекетирал, изтекъл запис от тайно монтирани от потърпевшия камери.

Освен със строителство, Бургазата работел известно време и във фирма за събиране на бързи кредити. Често си изпускал нервите и дори се сбивал, бил невъздържан, разказват съгражданите му от Черноморец. Според тях негов съратник от София бил предприемачът Константин Ралев, който в момента бил управител на ресторанта в суперлуксозния хотел „Блу бей” в Созопол.

Версиите, по които се работи, са много. Според местни жители от Черноморец може да се е самоубил или да е избягал с фалшиви документи. Според други може да е отвлечен.

Прякорът му Бургазата идва от националната му известност и фактът, че аверите му го свързвали с морето и областния град.

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Шефът на ВиК инж. Ганчо Тенев: Ще консултираме с кметовете кои обекти да отпаднат от инвестиционната програма
  15.08.2022 16:15      

  Ще предложа инвестиционни намерения и всички разходи, които са нужни на следващото