Петък, 02 Сеп 2022
    
Несебър

Представители на университети от два континента гостуват в Несебър

  03.06.2022 14:30  
Представители на университети от два континента гостуват в Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров посрещна делегация от участници в международна конференция, организирана от Института по философия и социология към БАН. Форумът е част от  европейски проект, финансиран по програма „Еразъм+“, включваща представители на 14  академични институции от десет държави на два континента.

Срещата се състоя в Музей „Старинен Несебър“, където гостите бяха поздравени от градоначалника Димитров и Тодор Марваков – директор на институцията. „За нас е удоволствие да посрещаме посетители от всички краища на света. Работим за все по-широката популяризация на Несебър, който е всепризната дестинация за културен и рекреационен туризъм. Нашата отговорност, като пазители на световна ценност, е да разкриваме многообразието на културното наследство, което притежаваме и да работим за неговото опазване и съхранение .“ – обърна се  кметът Николай Димитров към гостуващите ректори на университети, преподаватели във висши учебни заведения и представители на академичните среди от университети в Европа и Централна Азия.

Посещението на делегацията включваше обиколка из богатите експозиционни зали  на несебърския музей, където са изложени уникални археологически находки и единствени по рода си образци на православната иконопис от различни исторически периоди.

Целта на организаторите на посещението бе да се даде възможност на участниците в конференцията да се запознаят с шедьоврите в архитектурното изкуство и безценните културни и исторически реликви на Несебър, които са източник на национална гордост и причина градът да бъде част от престижните обекти в листата на ЮНЕСКО. Несебър е прицелна точка за туристи от много държави по целия свят. Той е и една от емблемите на България и „лицето“ на страната ни при посещения от висок дипломатически, държавен и частен характер.


Анкета

Мнения

Мнения
Ето кои са обсъждали мракобесния вариант на българския „Магнитски“
  03.06.2022 12:33      

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ! Тази поговорка важи и за управниците, когато