Петък, 02 Сеп 2022
    
Любопитно Царево

Княгиня Калина и Китин Муньос се появиха в Царево, снимат филм за района

  03.06.2022 13:38  
 Княгиня Калина и Китин Муньос се появиха в Царево, снимат филм за района
Китин и Калина сега и преди години при първото си посещение в района

Силвия Шатърова

Княгиня Калина и Китин Муньос се появиха изненадващо в Царево, за да снимат филм за красотите на Българското Черноморие.

Царският зет Китин Муньос е посланик на добра воля  към Юнеско и в момента снима филм за БНТ, който популяризира България.

Княгинята и съпругът й имат сантимент към тази част от Българското Черноморие. През 2009 година двамата приситигнаха в най-южната част на страната-Резово. Тогава Симеон Сакскобурготски беше премиер, а Калина и Китин -току що се бяха сгодили.
Сега отново са в района на Странджа и най-вероятно ще бъдат тази вечер на нестинарските игри в Българи.

Бистришките баби, Мадарският конник, Старият Несебър и още знакови места и ритуали в България - всичките обявени за световно културно наследство от ЮНЕСКО, са  героите в 17 кратки филма на пътешественика и изследовател Китин Муньос. В проекта участва и съпругата му княгиня Калина.

Царският зет не за пръв път посяга към камерата, за да запечата българските културни феномени. Преди години той направи филми за Рилския манастир и за Бистришките баби, които бяха излъчени по испанската телевизия като реклама за България.

Сега сам е сценарист и режисьор на документалните ленти, които ще бъдат излъчени по БНТ. Вече е договорено показването им и в Испания и Мароко, каза генералният директор на телевизията Емил Кошлуков преди време, когато се представяше проекта. Нещо повече, ЮНЕСКО ще ги разпространява във всичките си комуникационни канали, затова видеата на Муньос ще бъдат на 5 езика - български, испански, френски, английски и арабски.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Ето кои са обсъждали мракобесния вариант на българския „Магнитски“
  03.06.2022 12:33      

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ! Тази поговорка важи и за управниците, когато