Петък, 02 Сеп 2022
    
Приморско

Със затварянето на достъпа до „Перла“ се блокират редица туристически обекти

  03.06.2022 10:51  
Със затварянето на достъпа до „Перла“ се блокират редица туристически обекти

Георги РУСИНОВ

 

Община Приморско излезе с позиция по казуса с поставянето на ограничителни съоръжения и затварянето на достъпа до района на „Перла“, а от там и до редица туристически обекти на територията на общината – Бегликташ, Маслен нос, плажовете „Перла“ и „Северен“ и други. Кметът д-р Димитър Германов сподели, че за него е изключителна важност да представи позицията на общината, за да не се спекулира с невярна информация.

„Представители на община Приморско са участвали в комисиите, разглеждали казуса със завишен брой на ПТП в този участък, но още от самото началото сме изразили своето несъгласие с поставянето на мантинели. Има редица други алтернативни действия, които могат да се предприемат като първоначална мярка, за да се засили вниманието на водачите на превозни средства и да се намалят инцидентите в този участък. Пример: поставянето на допълнителна пътна маркировка, поставяне сигнализационни знаци и ограничаване на скоростта, осъществяване на засилен пътен контрол и др. Неспазването на правилата за движение по пътищата от страна на водачите, не бива да е основание за затваряне на пътища и ограничаване на достъпа до тях“, пише Германов.

Според кмета поставянето на ограничителни системи за пътища, без предварителното уведомяване на законния собственик на пътя (община Приморско) е изключително крайна мярка.

„Като заинтересована страна по казуса, ние имаме законовото право да бъдем информирани, за да можем да защитим законовите си права и интереси“, поясни той.

Германов продължава с това, че достъпът до този път е от особена важност да предотвратяване и за справяне с горски пожари.

„Подходите и пътя към територията на района на Перла са включени в Годишния план за защита на горските територии от пожари на територията на община Приморско. Този план е преминал процедурата за съгласуване през различни държавни институции. В допълнение този път се използва често за достъп на линейки и полицейски автомобили до тази част на територията на общината, при възникнали инциденти“, посочва градоначалникът.

Не на последно място кметът на Община Приморско заявява, че чрез тези подходи се достъпва и се обслужват голяма част от туристическите обекти и атракции, като археологически обект Бегликташ, Маслен нос, плажовете Перла и Северен и т.н.

„Пренасочването на целия трафик през град Приморско би довел до допълнително създаване на предпоставки за ПТП-та и затруднил придвижването на гостите и жителите на града в активния туристически сезон“, завършва Германов.


Анкета

Мнения

Мнения
Ето кои са обсъждали мракобесния вариант на българския „Магнитски“
  03.06.2022 12:33      

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ! Тази поговорка важи и за управниците, когато