Понеделник, 29 Авг 2022
    
Спорт

Бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ Луи Саха: Бербатов бе изключително надарен футболист

  29.05.2022 10:49  
Бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ Луи Саха: Бербатов бе изключително надарен футболист

През изминалия уикенд в град Манчестър се игра благотворителен двубой между легендите „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“. На "Олд Трафорд" Ливърпул спечели с 3:1. Българинът Димитър Бербатов отбеляза единственото попадение за "червените дяволи". Той се разписа в 50-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу него. Луис Гарсия и Марк Гонсалес на два пъти се разписаха за „мърсисайдци". След края на мача Кирил Евтимов се срещна и разговаря с бившата звезда на „Юнайтед“ Луи Саха. Ето какво сподели французинът пред вестник „Черноморски фар":

 

Интервю на Кирил ЕВТИМОВ

 

- Луи, какво е чувството да излезеш отново пред публиката на „Олд Трафорд"?

- Едва ли ще се изненадаш, като споделя, че чувството е разкошно. Отдавна чаках този момент, все пак четири години играх за този велик клуб. Обаче, малко ме е яд, тъй като получих контузия и рано напуснах терена. Исках да покажа на зрителите, че не съм забравил тази любима игра. Дълбоко съжалявам, че не успях да помогна и на съотборниците си. Имаше много талант и в двата отбора и щеше да ми е приятно още малко да бях поиграл. Просто не беше моят ден.

- Легендите на „Ливърпул“ ви победиха, но едва ли резултатът е най-важен в този двубой?

- Да, загубихме, но да не забравяме, че има и ответен мач на „Анфийлд" през есента. Е, там вече се надявам да играя доста повече минути и да вземем реванш. Резултатът си е резултат, но най-важното е, че успяхме да генерираме приходи от над 1,3 милиона паунда за фондацията на клуба. Това е най-вдъхновяващото, защото средствата ще отидат за добри каузи и това ме радва най-много. Въобще цялата атмосфера преди, по време и след края на мача беше невероятна.

- Ти не успя да се засечеш с Димитър Бербатов в „Юнайтед“, но какво ти е мнението за него като футболист?

- Бербатов дойде в отбора точно в годината, когато аз напуснах. Не играхме заедно, а можеше нашето евентуално партньорство да се оформи като доста страховито и резултатно. Но, така е решила съдбата да играем след време в благотворителни мачове. Бербатов бе изключително надарен футболист, който заслужено стана голмайстор на Висшата лига, вкарвайки доста красиви и запомнящи се попадения. Дори в този мач той демонстрира, че не е загубил уменията си на футболния терен.

- Ти беше в България преди 5 години на мач, организиран от фондациите на Бербатов и Луиш Фиго. Тогава с теб се видяхме и за последно. Кога ще посетиш отново България?

- Вярно ли минаха толкова години, времето лети. Да, наистина бях част от този мач, помня пълния стадион и прекрасната обстановка. България ми хареса, хората там обичат да се забавляват. Надявам се скоро пак да посетя страната ви, но предвид огромните ми ангажименти не мога да обещая кога.

- Накрая да те попитам, кога според теб „Манчестър Юнайтед“ ще се върне на върха в Англия, както беше по времето, когато ти игра за клуба?

- Дано да е по-скоро, тъй като доста време мина от последната титла в първенството. Сега с новия мениджър се надявам нещата да се подобрят и тръгнат в правилната посока. Но, конкуренцията в Премиершип е жестока и си мисля, че ще мине още малко време преди клубът да се завърне в борбата за първото място. Затова призовавам феновете да бъдат търпеливи.

 


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната
  29.05.2022 18:41      

Силвия Шатърова   Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Руен, че с реванши