Понеделник, 29 Авг 2022
    
Бургас Общество

Започва празник на таланта в Експо център „Флора“

  28.05.2022 10:03  
Започва празник на таланта  в Експо център „Флора“

И тази учебна година центърът за даровити деца в града ще подари на бургазлии богата и пъстра програма от дейности по повод своята 11-та годишнина. Цветният празник ще се състои днес, събота, от 11:00 часа на Експо център „Флора Бургас".

Тогава ще бъдат наградени малките финалисти от IV-я математически турнир "Многознайко", а концерт на фолклорна формация "Зеленика" с ръководител Мария Халачева ще съпровождат награждаването с духа на българската музика. Невероятната бургаска поетеса Яна Вълчева ще представи своите талантливи малки писатели от работилничка за стихове, на която е ръководител.

От 12.00 часа гостите на събитието ще могат да се насладят на Годишното модно ревю на участниците в проекта по моден дизайн с ръководител дизайнерката Мария Танева. А темата на ревюто е "Великите днес". Ще бъдат наградени и поощрени с парични стипендии и лауреатите по програма "Награди, стипендии, отличия 2022". Доктор Добрина Топалова и нейните „хвърчащи хора“ ще представят II брой на авторското си младежко списание „За хвърчащите хора“, а мажоретен състав "Звездни момичета" с ръководител Донна Калоянова ще ни потопи в танцовото изкуство. Премиерно ще бъде представена и книгата "Когато утре стане днес" с най-добрите творби от VIII национален литературен конкурс. Финалистите от него ще бъдат наградени на същата церемония.

В 13.00 часа ще се проведе и дебютното представяне на комикс "ЗАдружниТе", създаден от участниците в арт проект "Илюстрация, анимация и комикс" с ръководител Николай Петров. Награди ще получат още финалистите от VII-та областна IT олимпиада. С театрална постановка "Импровизации: да се разхождаш с приказка в приказка" участниците в театрално ателие "Homo ludens - Играещият човек" с ръководител Симеон Димитров ще представят на всички присъстващи своите актьорски умения.

За цялостното настроение на гостите ще се погрижи и талантливата млада украинска певица Анастасия Мицегорова.

През цялото време присъстващите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната изложба на тема "Пътуване", дело на талантливите художници от арт проект "Палитри" с ръководител Златка Коева.

А за всички малки и големи гости организаторите са осигурили и две прекрасни работилнички по приложни изкуства и по рисуване, в които всеки може да се включи и да създаде свое прекрасно цветно произведение.


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната
  29.05.2022 18:41      

Силвия Шатърова   Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Руен, че с реванши