Петък, 19 Авг 2022
    
Крими

След протест на прокуратурата!Белезници щракнаха за Илко Паскалев и компания

  20.05.2022 16:04  
 След протест на прокуратурата!Белезници щракнаха за Илко Паскалев и компания

Окръжен съд отмени определението на Районен съд за Илко Паскалев, Тодор  Пъчков и Божидар Дачев. Така те влязоха свободни, а излязоха с белезници днес.

Припомняме, че тримата бяха задържани по време на спец операция и привлечени като като обвиняеми за рекет. Изнудвали са свои дилъри и шанаджии стана ясно  от брифинг на Прокуратурата и  ОД МВР-Бургас.

Делото бе гледано след протест на Окръжна прокуратура-Бургас

         Въззивната инстанция намери, че доказателствата по делото, че тримата е възможно да са осъществили престъпленията, за които са им предявени обвинения. Що се отнася до опасността да извършат друго престъпление, Окръжен съд – Бургас изведе такава най-вече от „усложнения и организиран механизъм на продължителната деятелност и от координираната съпричастност на множество лица, които обстоятелства характеризират всеки един от обвиняемите като личност с висока степен на обществена опасност“, посочено в мотивите на съда. Настоящият съдебен състав не прие за правилна преценката на районния съд, че реалната опасност обвиняемите да извършат престъпление може да бъде успешно неутрализирана чрез втората по тежест мярка за неотклонение „Домашен арест“. Съдът счете, че тази мярка не отнема възможността на обвиняемите за контакти, както помежду им, така и с други лица, с които предстоят процесуално-следствени действия, заради което съществува реална и непосредствена опасност да извършат престъпление против правосъдието чрез оказване на влияние и упражняване на натиск. Съдебната инстанция казва „в тази връзка по досъдебното производство е показателен както механизмът на осъществяваната принуда по телефон и координирането й между съучастниците пак посредством телефон“.

  Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Регионалният министър в Бургас: Масово се обжалват процедури за основни ремонти. Това е подозрително
  20.05.2022 11:54      

Силвия ШАТЪРОВА Основните ремонти, още на ниво процедури, се обжалват масово. Нямаме необ