Петък, 12 Авг 2022
    
Несебър

В Гимназията по туризъм в Слънчев бряг казаха „Довиждане“ на Випуск 2022

  13.05.2022 15:39  
В Гимназията по туризъм в Слънчев бряг казаха „Довиждане“  на Випуск 2022

Днес професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“- Слънчев бряг  изпрати Випуск 2022.  В  двора на училището се събраха учители и ученици, за да приветстват поредното поколение професионалисти, възпитаници на едно от първите   училища с туристическа насоченост в България.

 Начало на  церемонията по предаване на училищното знаме   даде директорът Славчо Станелов. В последващото си  слово той каза „Бъдете борбени и креативни в отстояването и постигането на Вашите мечти, щастие и успехи. Изградете се като добри хора и личности, прославящи името на нашето училище, община и държава. Бъдете честни и отговорни в решенията си.“

Празникът  на   випускниците-абитуриенти   бе повод за равносметка и гордост от постигнатото. Награди  за екипна работа и доказан професионализъм, за личен принос към постигнати резултати и издигане авторитета на  гимназията, за призови места от участие в Регионално състезание по професии във Варна и в София, за участие в проекти и по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, бяха  наградени  учители и ученици: заместник-директорът - инж. Ваня Андреева; г-жа Емилия Колева; г-жа Ваня Тенева; г-жа Жана Белчева; г-жа Ирина Павлова; г-жа Христина Панчукова;  г-н Владимир Милков; г-жа Ангелина Пехливанова; г-жа Донка Тодорова; Кристиана Гроздева и Атанаска Кръстева от 10 „А“ клас..

Изпращането  приключи с  кратка артистична програма в изпълнение на Антония Субашева от 12 клас и балет „Грация“.  Георги  Йорданов  от 11  клас    изсвири  на гайда   хорото „Трите пъти“, а фолклорна група, под ръководството на  г-жа Елена Грозева, танцува Тракийска ръченица.

В края на церемонията   учители и ученици да се хванаха  на Самоковско хоро.


Анкета

Мнения

Мнения
 Проф. Рачев: Иде дъждовен период
  13.05.2022 11:14      

Настъпва дъждовен период. Студен фронт ще премине през страната ни и в събота след обяд ще навлез