Събота, 28 Май 2022
    
Несебър

Районът около паметника на Свети Андрей в Несебър-вече с нова визия

  13.05.2022 14:07  
Районът около паметника на Свети Андрей в Несебър-вече с нова визия

Община  Несебър работи усилено  по облагородяване на  зони с публично предназначение на територията на Несебър. Инфраструктурните промени, които се извършват, касаят силно натоварени през летния сезон общински пешеходни пространства и целят създаване на повече комфорт както за жителите, така и за гостите на града.

Завършва  реконструкцията на района около един от новите символи на града – паметника на  св. Андрей, разположен в началото на Стария Несебър. Площта  около него бе разчистена, а на мястото на премахнатите преместваеми обекти са монтирани пейки. Озеленяването ще бъде допълнено и обогатено. Извършващите се промени  значително ще подобрят -  както визуално, така и функционално, цялостната атмосфера на входа на стария град.

Работи се и в района на входа на Северния плаж при кладенците в Новия Несебър. Извършва се реконструкция на подхода към морето, като се оформя широка алея, снабдена с улично осветление и  просторни градинки. 

Дейностите са част от планираните в строителната програма на общината промени в общите пространства, целящи облагородяване на градската среда и постигане на по-голяма привлекателност на Несебър като популярна  туристическа дестинация и център на  активен социален живот. 


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е