Вторник, 09 Авг 2022
    
Бургас Спорт

Избират нов председател на Спортната комисия

  08.05.2022 10:00  
Избират нов председател на Спортната комисия

Георги РУСИНОВ

 

Спортната комисия към Общински съвет – Бургас остана без председател. Причината затова е, че досегашният – Йордан Георгиев от БСП-Бургас напусна местния парламент. Припомняме, че Георгиев предпочете новата си работа в Управителния съвет на ЮИДП-Сливен, а законът го задължаваше в такъв случай да напусне Общински съвет – Бургас.

На предстоящата сесия за май, колегите на Георгиев ще изберат кой ще го смени като председаел на Спортната комисия. В докладната на председателя на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова се посочва, че освен председател, общинските съветници трябва да изберат членове на комисиите по спорт; наука, иновации и оперативни програми; за провеждане на търгове, конкурси, приватизация и реализация на малки благоустройствени проекти и в комисията по чл.5, ал.1 от Наредбата за условията и реда за използването на спортни обекти – общинска собственост на територията на община Бургас.

Както „Черноморски фар“ писа на мястото на Йордан Георгиев в местния парламент влиза синдикалният лидер от „Лукойл Нефтохим“ Георги Георгиев.

За самата Спортна комисия очакванията на председателското място да седне сегашният заместник-председател Георги Маринчев.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
От „Лукойл“ проговориха: Спираме работа, ако спрат руските доставки на нефт
  09.05.2022 12:03      

Георги РУСИНОВ   Един въпрос, който вълнува обществото от известно време е д