Четвъртък, 04 Авг 2022
    
Бургас Общество

Протестиращи в Бургас: Правителството е време да си ходи

  04.05.2022 17:39  
Протестиращи в Бургас: Правителството е време да си ходи

Какво ще се изнася за Украйна? Днес оръжия, а утре – бащи, братя, синове, питат събралите се пред Общината

 

Бургазлии протестират пред Общината срещу даването на оръжие на Украйна. Групичката заяви желанието си за мир, неутралитет и държавници в Българя. „Каквото можахме, направихме. С просто око се вижда, че не срещаме подкрепата на съгражданите си. Хората не се интересуват какво ще се изнася за Украйна от България. Дали ще са оръжия, дали ще са бомби, дали ще са бащи, братя, синове. Може би за бургазлии е без значение“, заяви Петя Пеева, представител на протестиращите пред „Черноморски фар“ .

Стана ясно, че събралите се не искат България по никакъв начин да участва във войната, освен с помощта, която вече оказваме на украинските граждани – предимно майки с деца.

„Това правителство е време да си ходи“, бе категорична възрастна жена.

Припомняме, че Народното събрание прие предложението на „Продължаваме Промяната” да се даде мандат на Министерския съвет за оказване на военнотехническа помощ на Украйна. Това стана с гласовете на 200 народни представители от ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и ДБ. Против бяха 13 депутати от „Възраждане” и по един от ПП, БСП и ИТН. От БСП, които бяха против оказването на военна помощ, се съгласиха на текста на ПП - да не изпращаме оръжия, а само да се даде мандат на кабинета за ремонт на украинска военна техника.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Войната на Четворната коалиция срещу съдебната власт вече породи правен хаос
  05.05.2022 09:38      

Еуфорията сред управляващите от ликвидирането на спецправосъдието се оказа прибързана. За