Четвъртък, 14 Юли 2022
    
Бургас Руен

Протестиращи от „Автомагистрали Черно море“ затвориха разклона на Вресово за един ученически час/СНИМКИ/

  13.04.2022 13:28  
Протестиращи от „Автомагистрали Черно море“ затвориха разклона на Вресово за един ученически час/СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

45 минути продължи затварянето на пътя в  Айтоски проход - на разклона на село Вресово, община Руен от работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД  - Шумен. Голяма част от пътуващите по маршрута шофьори бяха солидарни с исканията им и ги подкрепиха, свирейки с клаксони.

„Стига обещания! Дайте ни изработеното!“ – бе основният лозунг, който издигнаха близо 60 работници. Протестиращите настояват  за незабавно разплащане на цялата дължима сума към техния работодател, осигуряващ им трайна заетост и добро заплащане.

„Над 150 души вече са напуснали фирмата. Предстоят масови съкращения, ако няма плащания. Тези хора събират помежду си стотинки за свои колеги, които са с малки деца. Подпомагат се кой с каквото може. Картината е отчайващо жалка“, коментира Мая Сариева, областен координатор на КНСБ – Бургас.

Поводът за поредния протест е това, че изработеното не е изплатено от държавата. Не са изплатени средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“  от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Митева, ИТН: Категорично сме против връщането на хартиените бюлетини
  13.04.2022 10:30      

Значително намалява бройката на недействителните бюлетини с машинния вот, обясни тя