Четвъртък, 07 Юли 2022
    
Бургас

Търсим европари за роботизирани тоалетни

  07.04.2022 11:54  
Търсим европари за роботизирани тоалетни

Дона МИТЕВА

Малко преди да бъде гласуван Бюджета на Бургас в ОбС стана дума за тоалетните на града. Докладна записка от Христина Секлемова и Красимир Калудов от ПП СЕК поставя искане за монтиране на роботизирани тоалетни по двете централни улици на Бургас – „Богориди“ и „Александровска“.

По време на дебатите бе припомнено, нещо което е известно не само на бургазлии, но и на гостите на града – дефицита на подобни „заведения“ в централната част на града.

Както единият от вносителите на докладната – Красимир Калудов подчерта: „На Бургас, като модерен град, му ходят подобни тоалетни, които същевременно да запълнят дефицита“, но стана ясно и това, че те струват много средства. Както и самата им поддръжка.

Кметът Николов призна във връзка с поддръжката, че е имало случаи и когато са му звънили граждани в неподходящо време на денонощието, за да се оплакват от това, че на подобните вече действащи тоалетни в морската градина или не се отварят или не се затварят.

Градоначалникът подчерта, че изграждането на подобни съоръжения е сред 28-те проекта, които са предоставени на управляващите с молба за лобиране и търсене на финансиране. Предложено бе за тези скъпи съоръжения да се търси финансиране  по проекти  - с европари.

Прокрадна се и идеята за концесия.

След достатъчно дебати и време отделено на докладната, вносителите си я оттеглиха.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът поздрави бургаските медици и студентите по медицина
  07.04.2022 09:48      

"Уважаеми лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери, здравни работници, студенти и всичк