Сряда, 22 Юни 2022
    
Култура

„Тук и сега“ в Бургас

  23.03.2022 17:23  
„Тук и сега“ в Бургас

„Черноморски фар“

Театърът на твоята история - отново във Варна и Бургас с подкрепата на Национален фонд култура. Включете се в уникално театрално представление с участието на публиката.

Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, които в споделянето свързват присъстващите в едно колективно и спонтанно преживяване “тук и сега”. Това е социално ангажиран театър, който представя пространство за споделяне, свързване, емпатия, солидарност и забавление. Споделен ко-креативен процес с участието на публиката, който е неповторим.

Диалогът, музиката, изиграването - всичко е спонтанно и колаборативно - както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.

 Диригент: Цвета Балийска

 Музикант: Константин Кучев

 Актьори: Цветина Матова, Звездомира Георгиева, Пламен Петков, Деница Христова

В Бургас представлението ще бъде на 26, събота, от 19.00 часа в експоцентър „Флора Бургас“. Цената на билета е 15 лв.; 10 лв. за учащи/пенсионери/хора с увреждания.

 „Тук и сега” има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в множество фестивали, конференции и форуми.

Тази година се навършват 47 години от създаването на Playback театъра.

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно - диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.

Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.

"Тук и сега" е първата българска група, член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013 г. от Цвета Балийска - актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. Тя е член на борда на директорите на Center for Playback Theatre от 2021г.

„Тук и сега” са селектирани да играят на престижния международен форум European Plauback Theatre Gathering 2017 в Будапеща, Унгария и на International Playback Theatre Conference 2019 в Бангалор, Индия.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Храните са поскъпнали с 19,5% за година
  22.03.2022 10:07      

С 19,5% е ръстът на цените при основните храни у нас в сравнение с март 2021г. Това заяви в "